Skriv ut den här sidan

Lediga tjänster

Leg. Psykolog med inriktning barn, unga och familjer

Kompetenscentrum för psykoterapi (KCP) är en enhet för utbildning, kvalitetssäkring och forskning i psykoterapi inom Centrum för psykiatriforskning (CPF) i Stockholm, lokaliserad i Liljeholmen. CPF är en samverkansorganisation som drivs gemensamt av Stockholms läns sjukvårdsområde och Karolinska Institutet och ansvarar för psykiatrisk forskning och utbildning.

KCP söker en psykolog med särskilda kunskaper inom evidensbaserade terapimodeller med inriktning barn, unga och familjer.

Arbetsuppgifter:

 • Planera, utveckla och genomföra utbildning i psykologisk behandling riktat mot barn unga och familjer
 • Driva specialistutbildning för psykologer med inriktning barn unga och familj
 • Samarbeta med KCP:s övriga personal kring forskning och utvecklingsfrågor riktat mot barn, unga och familjer
 • Delta som en aktiv kollega i KCP:s övriga arbetsområden

Kvalifikationer: Legitimerad Psykolog med särskild inriktning barn, unga och familjearbete.  

Meriterande utan inbördes ordning:

 • Leg psykoterapeut
 • Handledare
 • Disputerad inom klinisk psykologi med inriktning Barn, unga och familjer
 • Erfarenhet av administration av universitetsutbildning inom området psykologisk behandling och psykoterapi
 • Erfarenhet av klinisk forskning rörande barn, unga och familjer
 • Erfarenhet av barn och ungdomspsykiatri
 • Specialist i klinisk psykologi
 • Kunskaper om och erfarenhet av att arbeta med kognitiv beteendeterapi inriktning barn, ungdomar och familjer

Personliga egenskaper: God förmåga till självständigt arbete, god kommunikationsförmåga, god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta i team, god förmåga att självständigt söka kunskap, vilja att hjälpa och ta hjälp av kollegor då verksamheten behöver det.

Anställningsform: Tillsvidareanställning inom SLSO.

Sysselsättningsgrad: 100 %. Du kommer vara anställd hos Kompetenscentrum för psykoterapi med anknytning till Karolinska Institutet.

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag: 
2017-11-10

Information om tjänsten lämnas av: Lise Bergman Nordgren, ansvarig för Barn, unga och familjer, Kompetenscentrum för psykoterapi. Tel: 0730 87 86 39, e-post: lise.bergman.nordgren@ki.se

För att ansöka om denna tjänst, klicka in på länken nedan. Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. 

Varmt välkommen med din ansökan!

FoU-koordinatorer till SLSO psykiatri

Centrum för psykiatriforskning (CPF) är en samverkansorganisation mellan Stockholms läns sjukvårdsområde och Karolinska Institutet. CPF har i uppgift att driva och utveckla forskning, undervisning och utveckling inom klinisk psykiatri i Stockholms län. Vi är idag c:a 120 medarbetare.  

​Vi söker nu nio FoU-koordinatorer till SLSO psykiatri för följande kliniker:   

 • Rättspsykiatri 
 • Beroendecentrum Stockholm (BCS)s 
 • BUP Stockholm 
 • Norra Stockholms Psykatri (NSP) 
 • Psykiatricentrum Södertälje (PCS) 
 • Psykiatri Nordväst (PNV) 
 • Psykiatri Södra Stockholm (PSS) 
 • Psykiatri Sydväst (PSV) 
 • Stockholms Centrum för Ätstörningar (SCÄ) 

Arbetsuppgifter: I rollen som koordinator kommer du att aktivt medverka i att stärka miljön för forskning, undervisning och utveckling i din klinik. Det innebär att du är med och stöttar i implementeringsprocessen av ELN, är behjälplig vid forskningsdokumentation och är insatt i FoU-medlens budget. Du fungerar som kontaktperson mellan Centrum för psykiatriforskning och din klinik i frågor som gäller forskning, utbildning och utveckling.  

Kvalifikationer: Du som söker har en tydlig anknytning (företrädesvis som anställd) till aktuell klinik. Det här är ett uppdrag för dig som är disputerad och intresserad av att fortsätta som klinisk forskare och/eller lärare. Uppdraget förutsätter god förståelse för de utmaningar som våra forskare/lärare möter i den kliniska vardagen, och vi ser gärna att du har erfarenhet av akademisk verksamhet något-några år utöver din forskarutbildning. Egna anslag eller ansvar för egna studier är meriterande, liksom erfarenhet av undervisning.  

Personliga egenskaper: I detta uppdrag kommer stor vikt att läggas vid din personliga lämplighet. Vi söker dig som är genuint intresserad av klinisk forskning och undervisning, och som vill bidra till organisationens utveckling inom detta område. Du är mål- och resultatorienterad och van vid att självständigt ansvara för att utföra dina arbetsuppgifter. Har du dessutom en god samarbetsförmåga och kan skapa engagemang, delaktighet och förtroende på olika nivåer i en organisation kommer du att lyckas väl i denna roll. 

Omfattning och tillträde: Inlåning, deltid 10% för Stockholms Centrum för Ätstörningar, Psykiatricentrum Södertälje, och Rättspsykiatri. För resterande kliniker gäller 20%. Tillträde vid årsskiftet eller enligt överenskommelse. 

Ansökan: I din ansökan besvarar du frågan för vilken klinik du söker tjänsten samt tydliggör detta i ditt CV. 

Sista ansökningsdag: 2017-11-16

Information om tjänsten lämnas av: Clara Hellner, 0705-629903, clara.hellner@ki.se eller clara.hellner@sll.se 

För att ansöka om denna tjänst, klicka in på länken nedan. Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Grundutbildningskoordinator till Centrum för psykiatriforskning

Centrum för psykiatriforskning (CPF) är en samverkansorganisation mellan Stockholms läns sjukvårdsområde och Karolinska Institutet. CPF har i uppgift att driva och utveckla forskning, undervisning och utveckling inom klinisk psykiatri i Stockholms län. Vi är idag c:a 120 medarbetare.

Vi söker nu en koordinator för våra åtaganden inom Karolinska Institutets grundutbildningar (GU-koordinator).

Arbetsuppgifter: I rollen som GU-koordinator ansvarar du för samordning, uppföljning och utveckling av undervisningen. Schemaläggning, examination och pedagogiskt förbättringsarbete ingår. En central del i uppdraget är samverkan med de lärare (lektorer, adjunkter och amanuenser) och administratörer som arbetar med psykiatri/beroendemomentet på läkarutbildningen och i tillämpliga delar på andra program (fysioterapeut, arbetsterapeut m fl).

Kvalifikationer: Vi söker dig som har stort intresse för och erfarenhet av undervisning i klinisk psykiatri. Vidare tror vi att du är disputerad och har en tydlig anknytning till den psykiatriska vården, företrädesvis som anställd. Meriterande för funktionen som GU-koordinator är pedagogisk utbildning på högskolenivå och erfarenhet av undervisning på grund- och avancerad nivå. Andra önskvärda kvalifikationer är erfarenhet av kursadministration (formulera lärandemål, kursplaner etc.), att utarbeta pedagogiskt material, att ha kunskap om pedagogiska styrdokument och högskolejuridik, samt erfarenhet av att examinera.

Personliga egenskaper: I detta uppdrag kommer stor vikt att läggas vid din personliga lämplighet. Vi söker dig som är genuint intresserad av både klinisk utbildning och forskning, och som vill bidra till att utveckla den verksamhetsförlagda utbildningen. Du är mål- och resultatorienterad och van vid att självständigt ansvara för att utföra dina arbetsuppgifter. Har du dessutom en god samarbetsförmåga och kan skapa engagemang, delaktighet och förtroende på olika nivåer i en organisation kommer du att lyckas väl i denna roll.

Omfattning och tillträde: Inlåning, deltid 20%. Tillträde vid årsskiftet eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag: 2017-11-30

Information om tjänsten lämnas av: Clara Hellner,                                                0705-629903, clara.hellner@ki.se eller clara.hellner@sll.se

För att ansöka om denna tjänst, klicka in på länken nedan. Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Koordinator för området spelberoende till Centrum för psykiatriforskning

Centrum för psykiatriforskning (CPF) är en samverkansorganisation mellan Stockholms läns sjukvårdsområde och Karolinska Institutet. CPF har i uppgift att driva och utveckla forskning, undervisning och utveckling inom klinisk psykiatri i Stockholms län. Vi är idag c:a 120 medarbetare. 

Vi söker nu en koordinator för våra aktiviteter inom området spelberoende. 

Arbetsuppgifter: CPF har idag flera olika aktiviteter inom området spelberoende; vi ger kurser, bedriver forskning och ansvarar för en telefonstödslinje för spelare och anhöriga. I rollen som koordinator för CPF spelberoende ingår att ha överblick/kännedom om olika projekt och aktiviteter inom spelberoende och fungera som kontaktperson inom området, både inåt och utåt. Vi ser gärna att du också tar initiativ till nya aktiviteter och därmed bidrar till att utveckla CPFs kompetens och profil inom spelberoende. 

Kvalifikationer: Det här är ett uppdrag för dig som är disputerad och intresserad av att fortsätta som klinisk forskare och/eller lärare med anknytning till spelberoende. Vi tror att du som söker har en tydlig anknytning (företrädesvis som anställd eller anknuten forskare) till någon klinisk verksamhet inom psykiatri/beroende. Meriterande är egen forskning inom beroendeområdet samt intresse för att bedriva forskning och undervisning inom spelberoende.

Personliga egenskaper: I detta uppdrag kommer stor vikt att läggas vid din personliga lämplighet. Vi söker dig som är genuint intresserad av att utveckla klinisk forskning och undervisning inom spelberoende, och som vill bidra till CPFs utveckling inom detta område. Du är mål- och resultatorienterad och van vid att självständigt ansvara för att utföra dina arbetsuppgifter. Har du dessutom en god samarbetsförmåga och kan skapa engagemang, delaktighet och förtroende på olika nivåer i en organisation kommer du att lyckas väl i denna roll.

Omfattning och tillträde: Inlåning, deltid ca 20%. Tillträde vid årsskiftet eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag: 2017-11-30

Information om tjänsten lämnas av:                                                                     Clara Hellner, 0705629903, clara.hellner@ki.se eller clara.hellner@sll.se

För att ansöka om denna tjänst, klicka in på länken nedan. Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Senast ändrad: 2017-11-10