Skriv ut den här sidan

Lediga tjänster

Samordnare till STAD:s dopningsarbete

STAD, Stockholm förebygger alkohol- och drogproblem, arbetar med förebyggande insatser inom ANDT-området. STAD söker en driven samordnare till vårt dopningsförebyggande arbete.

Om tjänsten
Som samordnare kommer du att leda antidopningsarbetet genom metoden 100 % ren hårdträningen tillsammans med det nationella nätverket PRODIS. PRODIS, som står för prevention av dopning i Sverige, är ett nationellt nätverk som arbetar för att förebygga användningen av anabola androgena steroider och andra dopningspreparat på träningsanläggningar. I PRODIS ingår representanter från träningsanläggningar, idrottsförbund samt preventionssamordnare från kommuner och landsting.

Som samordnare kommer du bland annat att  hålla utbildningar för gympersonal, delta på mässor och hålla föredrag på nationella och internationella konferenser. Du kommer att lösa problem och agera bollplank för medverkande aktörer inom PRODIS. Tjänsten innebär även strategiskt utvecklingsarbete som kan vara allt från att förse beslutsfattare med underlag till att utveckla nytt material, uppföljningar och samverkan på olika samhällsnivåer.

För att du ska lyckas väl i denna roll är det en fördel att du är insatt i dopningsfrågan. Du är van att tala inför publik och uttrycker dig väl i skrift. Vidare har du en god administrativ förmåga och är drivande i samverkansfrågor.

Vi ser gärna att du har följande:

  • Universitetsexamen
  • Erfarenhet av projektledning och kursledning
  • Erfarenhet av ANDT-arbete
  • Erfarenhet inom dopningsområdet
  • Erfarenhet av förebyggande arbete
  • Goda kunskaper i svenska, i tal och skrift

Meriterande:

  • Utbildning inom folkhälsovetenskap
  • Erfarenhet av forskningsprojekt
  • Vana att tala inför publik

Anställningsform
Heltid, 1 års allmän visstidsanställning. Startdatum enligt överenskommelse.
Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och vi kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Om oss
STAD arbetar med två professionella team – en forskargrupp och en projektledar/samordnargrupp, som i tät samverkan utvecklar, implementerar och utvärderar nya preventionsmetoder. STAD är en del av Centrum för psykiatriforskning, en samverkansorganisation mellan Stockholms läns sjukvårdsområde och Karolinska Institutet. Centrumbildningen har i uppgift att driva och utveckla forskning, undervisning och utveckling inom klinisk psykiatri i Stockholms län. Vi medverkar också i utvecklingsprojekt lokalt och nationellt.

Vi erbjuder en stimulerande och spännande arbetsplats med ett trevligt arbetsklimat där vi värnar om våra medarbetare. Vi sitter i fräscha lokaler i centrala Stockholm.

För mer information om metoden 100 % ren hårdträning, se: http://www.100procentrenhardtraning.se/

För mer information om antidopingnätverket PRODIS se:
http://www.prodis.se/

Välkommen att skicka in din ansökan i länken nedan (personligt brev och CV) senast 2018-04-01. 

För frågor om tjänsten kontakta personalhandläggare Sofi Holmlund, tel. 072-451 13 72, e-post: sofi.holmlund@sll.se.

Centrum för psykiatriforskning söker en Projektledare till forskningsprojekt

Just nu är vi i uppstartsfasen av en studie som ska testa ett stödprogram för föräldrar till ungdomar med alkohol- eller drogproblem. Syftet med projektet är att utvärdera metoden CRAFT (Community Reinforcement Approach and Family Training). Projektet vill ta reda på om metoden hjälper föräldrar att påverka ungdomarna att delta i vård i högre utsträckning, samt att själva må bättre fysiskt och psykiskt. Studien kommer att äga rum på Mini Maria Stockholm på Södermalm i Stockholm och är finansierad av Folkhälsomyndigheten.

Vi söker nu en projektledare till studien.

Om tjänsten: Som projektledare ansvarar du för det löpande arbetet inom ramen för studien. Detta kan bland annat innebära rekrytering av deltagare till studien, intervjuer med deltagare i syfte att insamla data. Vidare kan det förekomma aktiviteter som att informera om studien på andra mottagningar inom länet och marknadsföring i andra sammanhang.

Vi söker dig som har erfarenhet av beroendevård inom psykiatri eller motsvarande. Du har vana att bedriva forskningsarbete inom det medicinska eller beteendevetenskapliga området. Vidare trivs du med att delta i projekt där du får nätverka och träffa många olika människor. Tjänsten innebär stort eget ansvar och vi tror att du är van att arbeta självständig och har god samarbetsförmåga där du involverar andra i projekt.

Lämplig utbildningsbakgrund: Sjuksköterska, socionom, beteendevetare, folkhälsovetare eller motsvarande.

Anställningsform: Allmän visstidsanställning under 1 år med goda möjligheter till förlängning. Tjänsten omfattar 60 % eller enligt överenskommelse.

Projektet finansieras genom projektmedel från Folkhälsomyndigheten och löper under tre år. Formellt beslutas dock medelstilldelning årsvis i januari, varför förnyad visstidsanställning görs årsvis.

Om oss: Centrum för psykiatriforskning (CPF) är en samverkansorganisation mellan Stockholms läns sjukvårdsområde och Karolinska Institutet. CPF har i uppgift att driva och utveckla forskning, undervisning och utveckling inom klinisk psykiatri i Stockholms län. Vi medverkar också i utvecklingsprojekt lokalt och nationellt.

Maria Ungdom hjälper barn, ungdomar och unga vuxna som har ett riskbruk, skadligt bruk eller beroende av alkohol och andra droger, ofta i kombination med annan psykisk ohälsa.  Vi är en del av Beroendecentrum Stockholm och Stockholms läns landsting, och vi samverkar också med bland andra socialtjänsten och polisen.

Välkommen att skicka in din ansökan i länken nedan (personligt brev och CV) senast 2018-04-01.