Skriv ut den här sidan

Enhetschef till Stödlinjen för spelare och anhöriga

Centrum för psykiatriforskning (CPF) är en samverkansorganisation mellan Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) och Institutionen för klinisk neurovetenskap, Karolinska Institutet (KI). CPF har i uppgift att driva och utveckla forskning, undervisning och utveckling inom klinisk psykiatri i Stockholms län. Vi är idag c:a 300 medarbetare fördelat på SLSO och KI.

Sedan 2006 finns en grupp inom CPF som arbetar med forskning om spelberoende från epidemiologiska och kliniska perspektiv. Vi söker nu en enhetschef till Stödlinjen för spelare och anhöriga! Stödlinjens främsta uppgift är att ge stöd och råd till personer med spelproblem och deras anhöriga via telefon, chatt och mejl samt via självhjälpsprogram på internet. Huvudfokus för Stödlinjen är spel om pengar. Rådgivningen bygger på motiverade samtal (MI) och kognitiv beteendeterapi (KBT). Stödlinjen har öppet vardagar 9-21 och bemannas av ett 15-tal personer. Vi finns i närheten av Sankt Eriksplan, Stockholm. 

Arbetsuppgifter

  • Driftansvarig för Stödlinjens verksamhet
  • Personalansvar och arbetsmiljöansvar för rådgivare som arbetar på Stödlinjen 
  • Psykologisk handledning 
  • Samarbete med andra verksamheter inom samma område (hjälplinjer och webbstöd) 
  • Representera Stödlinjen i möten med myndigheter och spelbolag

Kvalifikationer

Vi söker en samarbetsinriktad chef med en vetenskapligt förankrad syn. Du har ledarerfarenhet och är disputerad. Erfarenhet inom MI och psykologisk handledning. 

Du har goda skrivfärdigheter och erfarenhet av att skriva rapporter i myndighetssammanhang. 

Det är meriterande om du har disputerat inom MI och har kunskap alternativt erfarenhet av spelfrågor/spelbranschen. Har du dessutom erfarenhet av upphandling i offentlig sektor så är det en fördel. 

Personliga egenskaper 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har goda ledaregenskaper där självständighet, god kommunikationsförmåga, lyhördhet och flexibilitet är viktiga. Vi ser också att du har god samarbetsförmåga och en förmåga att skapa ett öppet arbetsklimat, delaktighet och engagemang. 

Anställningsform 

Chefsuppdraget är på 50% och är på två år med chans till förlängning.   

Information om tjänsten lämnas av

Enhetschef Stödlinjen Anne H Berman (anne.h.berman@ki.se), 070-434 53 60

Biträdande verksamhetschef CPF Lena Melander (lena.melander@sll.se)

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök här senast 2019-02-22.

Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser

Övrig information 

Anställning inom Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) med anknytning till Karolinska Institutet. Intervjuer sker löpande. Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.