Skriv ut den här sidan

Disputerad psykolog till Kompetenscentrum för psykoterapi

Kompetenscentrum för psykoterapi (KCP) söker nu en legitimerad psykolog med särskilda kunskaper inom kognitiv och beteendeterapeutisk teoribildning. KCP är en enhet för utbildning, kvalitetssäkring och forskning i psykoterapi inom Centrum för psykiatriforskning (CPF). Vårt kontor och våra utbildningslokaler ligger i Liljeholmen.

Arbetsuppgifter

I den här tjänsten kommer du att ansvara för basutbildningar i psykoterapeutisk metod och vidareutbildningar i psykologisk behandling. Det innebär först och främst att du kommer att föreläsa för KCP:s studenter, ansvara för kurser och moment samt hålla i seminarier och examinationer. Du kommer även att arbeta med att utveckla och kvalitetssäkra utbildningarna utifrån aktuell forskning tillsammans med kollegorna på KCP. Du kommer även att delta i beredningsarbete om hur KCP på bästa sätt skall kunna bidra till att primärvården skall möta och hantera patienter med psykisk ohälsa. I tjänsten finns även möjlighet att vidareutbilda dig inom forskning så intresse för forskning inom psykologisk behandling är meriterande.

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker är legitimerad psykolog samt att du har särskilda kunskaper inom metoder med kognitiv och inlärningsteoretisk utgångspunkt. Du ska ha ett intresse för och gärna erfarenhet av forskning inom klinisk psykologi. Du skall även ha ett intresse för och gärna erfarenhet av att utbilda och handleda behandlingar med starkt vetenskapligt stöd.

Det är meriterande om du har arbetat med att administrera högskoleutbildningar inom klinisk psykologi, har erfarenhet av primärvården och kan påvisa intresse för klinisk forskning. Vi ser gärna även att du har arbetat med flera patientgrupper såväl med vuxna som med barn, unga och familjer.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Samarbetsförmåga, initiativförmåga, social kompetens och förmåga till att driva egna projekt är viktiga egenskaper för tjänsten.

Övrig information

Vi tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning.

Vid frågor om tjänsten kontakta sektionschef för vårdutveckling:
Tobias Lundgren 070-612 45 55

Anställningsform

Tillsvidareanställning med tillträdesdatum enligt överenskommelse

Om oss

Centrum för psykiatriforskning (CPF) är en samverkansorganisation mellan Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) och Institutionen för klinisk neurovetenskap, Karolinska Institutet (KI). CPF har i uppgift att driva och utveckla forskning, undervisning och utveckling inom klinisk psykiatri i Stockholms län. Vi är idag c:a 300 medarbetare fördelat på SLSO och KI. 

Länk till ansökan